måndag 14 oktober 2013

Hundar och katter

Läser hela tiden om hemskheter som händer våra kära djur.
De våldtas, misshandlas, torteras och behandlas illa på många olika sätt. Vad är det för människor som ger sig på djur? Vad är det för människor som saknar empati för djuren? Dessa människor måste vara skadade på olika sätt. Och människor som är elaka mot djur är oftast inte snälla mot andra människor heller.
Min farmor sa alltid: Människor som behandlar djur illa är farliga människor. Det börjas oftast med djur och övergår sedan till människor.
Och detta stämmer bra har jag upptäckt genom livet! Har de misshandlat djur sedan de varit små begår de ofta också våldsbrott emot människor i vuxen ålder. Ofta mördar de en annan människa i vuxen ålder, sin sambo, fru eller vän.
Detta borde vi vara mer uppmärksamma på. man kan ju se barn redan på dagis som trampar på alla insekter och grodor och andra smådjur när de är ute och leker. Som kastar sten på fåglar, katter och gärna sparkar på katter och hundar om de kommer nära.
De barnen borde vi börja och jobba med redan då, när de är barn. Lära dom umgås med djur på ett snällt och normalt sätt och inte ignorera och vända ryggen till bara. Då skulle vi kunna förhindra många våldsdåd som de sedan begår i vuxen ålder, tror jag.

Var uppmärksamma, lär barnen umgås med barnen på ett snällt och naturligt, harmoniskt och kärleksfullt sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar